< terug naar Plan je reis

5 redenen om naar Curaçao op vakantie te gaan

De 5 beste ingrediënten van Curaçao

Waarom zou je Curaçao willen bezoeken? Nou, vergelijk het bijvoorbeeld met het perfecte gerecht: als de juiste combinatie van smaken het lekkerste gerecht maakt, dan is Curaçao het lekkerste gerecht onder de tropische eilanden. Dit zijn de beste ingrediënten van Curaçao: het weer, de locals, de onderwaterwereld, rust vs. gezelligheid, voor ieder wat wils. Hieronder hebben we deze 5 punten kort voor je samengevat.
  1. Het weer
  2. De locals
  3. De onderwaterwereld
  4. De rust vs. de gezelligheid
  5. Voor ieder wat wils

1. Altijd lekker weer

Curaçao is zo’n eiland waar de zon altijd schijnt, het strand hagelwit is en de zee helderblauw. Tel daar de verkoelende passaatwind bij op en je hebt het ideale vakantieweer. Daarmee schommelt de dagtemperatuur rond de 30 graden. En op 1 van de 35 bountystranden die het eiland rijk is, neem je een verkwikkende duik in de 28 graden warme zee.

2. Gastvrije bevolking

Curacaoënaars zijn behulpzaam, gastvrij en houden van lekker eten. Ze zijn net zo vrolijk als de gekleurde huisjes in Willemstad en net zo relaxed als het warme weer. Er wonen meer dan 100 nationaliteiten op het eiland die ieder hun eigen bijdrage leveren aan de unieke cultuur, maar wel in harmonie met elkaar samenleven.

3. Schoolvoorbeeld van een onderwaterwereld

En dan die zee. Die is niet alleen alle tinten \blauw, maar hij bergt ook een kleurrijke onderwaterwereld. Neem je snorkelset mee naar (bij voorkeur) een van de westelijke stranden en ervaar het zelf. Je treft er koraalriffen met ontzettend veel verschillende vissoorten. Als je geluk hebt zie je zomaar een barracuda verdekt opgesteld tussen de rotsen. Of spot schildpadden in de zee bij Playa Lagun. Kortom, aan activiteiten onder (maar ook óp) het water is dus geen gebrek.

4. Zowel rust als parties all night long

Het eiland biedt het beste van twee werelden: genoeg plekken om tot rust te komen, maar ook om te feesten wanneer je daar zin in hebt. Curaçaoënaars weten namelijk hoe ze een feestje moeten bouwen. Denk bijvoorbeeld aan het Caribische carnaval, Fuikdag, North Sea Jazz en de befaamde happy hours. En na het laatste happy hour wordt het nachtleven ingeluid met gezellige salsa- of dancefeestjes. Check onder andere de site van Pasabon voor een actueel overzicht van feestjes en evenementen.

5.Voor ieder wat wils

Het is niet overdreven als we zeggen dat er op Curaçao zo ontzettend veel is te doen. Dat is precies wat we met Dit is Curaçao willen laten zien: er is nog zoveel meer dan zon, zee en strand. Een greep uit de activiteiten: 300 meter onder water duiken met de Substation, zwemmen met dolfijnen of met een buggy door het ruige achterland crossen. Is dit allemaal wat te veel van het goede, denk dan eens aan een bezoek aan het Kura Hulanda Museum en leer alles over Curaçaos roerige verleden. Of maak romantische boottrip langs de kust. Bekijk hier alles wat er te zien en doen is op Curaçao!

Dit is Curaçao

€ 20,95

Deze reisgids bevat maar liefst 192 pagina's met uitgebreide en praktische informatie. Of je nu gaat voor de paradijselijke stranden, de mooiste duikspots of het bruisende nachtleven; met deze reisgids op zak leer je alle kanten van Curaçao kennen.