< terug naar Plan je reis

Hoe kies je een accommodatie op Curaçao?

In 3 korte stappen

Curaçao telt ontzettend veel hotels, resorts en appartementen. Niet alleen de accommodatie, maar ook de omgeving en de faciliteiten zijn belangrijke factoren bij de keuze voor een accommodatie. We helpen je graag in 3 stappen met het zoeken naar jouw ideale verblijfsplaats op Curaçao.

Ofwel:

  1. bedenk eerst wat voor vakantie je zoekt (ben je een luxepaard of actieve backpacker);
  2. dan in wat voor gebied je wilt verblijven (dichtbij uitgaansgelegenheden of op een rustige plek dichtbij natuurparken);
  3. en tenslotte welke faciliteiten een verblijf moet hebben.

Daarnaast kun je accommodaties in een pakketreis met vliegticket boeken of los. Om het je makkelijker te maken hebben we de 3 soorten accommodaties op een rij gezet:

  1. Resorts
  2. Hotels
  3. Appartementen & villa’s

Resorts

Een resort is een groot omheind en bewaakt gebied met verschillende soorten verblijven, zoals bungalows, villa’s, lodges en appartementen. Je vindt er vaak uitgebreide faciliteiten, zoals zwembaden, restaurants, winkel(s), een privéstrand en sportmogelijkheden. Sommige resorts hebben een eigen golfbaan.

Reis je met kinderen? Dan is een resort een ideaal verblijf. Er zijn vaak speelgelegenheden en andere uitgebreide faciliteiten, soms is er zelfs een eigen strand bij het resort. Via de verschillende reisorganisaties zijn diverse populaire vakantieresorts te vinden, met name in de regio Jan Thiel. Een tip van onze kant: het Blue Bay resort. Deze heeft uitgebreide faciliteiten en een eigen strand in de Blauwbaai.

Hotels

Liever verblijven in een hotel? Ook hierin is de keuze reuze. Het aanbod is grofweg onder te verdelen in losse hotels, resorthotels en boetiekhotels. Boetiekhotels zijn uniek (geen onderdeel van een keten), luxe, intiem en authentiek. Dan is er nog de ‘gevestigde orde’, waaronder een aantal ietwat verouderd is of gewoonweg bestempeld kan worden als vergane glorie. Het is aan te raden om de reviews over de verschillende hotels te bekijken alvorens te boeken. Via alle reisorganisaties zijn hotels als onderdeel van een pakketreis te boeken, maar soms kan het ook interessant zijn om zelf je hotel te boeken, bijvoorbeeld via booking.com.

Appartementen & villa’s

Het huren van een appartement of een villa is vooral handig als je met een (grote) groep bent of voor langere tijd blijft. Een ander voordeel is natuurlijk dat je over een eigen keuken beschikt. Met kinderen kan dit dus ook erg handig zijn. Appartementen op Curaçao vind je vooral in de vorm van losstaande bungalows met in ieder geval één aparte slaapkamer, een keuken, een badkamer en een eigen veranda. Er zijn verschillende appartementenparken te vinden op Curaçao. De opzet van een appartementenpark is vaak wat kleinschaliger ten opzichte van resorts en persoonlijker ten opzichte van hotels. Villa’s vind je veelal op parken en zijn vaak een slag groter en luxer dan appartementen.

Ga voor een overzicht van appartementen, villa’s en aanbiedingen o.a. naar wimdu.nl of micazu.nl. Ook op Airbnb groeit het aanbod aan woningen op Curaçao. Deze woningen zijn van particuliere eigenaren, met als grote voordeel de persoonlijke touch en service.

Dit is Curaçao

€ 20,95

Deze reisgids bevat maar liefst 192 pagina's met uitgebreide en praktische informatie. Of je nu gaat voor de paradijselijke stranden, de mooiste duikspots of het bruisende nachtleven; met deze reisgids op zak leer je alle kanten van Curaçao kennen.