Stranden

Zoals je mag verwachten van een Caribisch eiland, is er aan stranden geen gebrek. Curaçao telt er een ruime 35. Om je wegwijs te maken in deze strandenjungle hebben we alle stranden van Curaçao in kaart gebracht en gesorteerd per regio (west, Willemstad, oost, noord).

Stranden in het westen van Curaçao

Over het algemeen vind je in het westen van Curaçao de evergreens onder de tropische stranden: de bountystranden. Van vergeten parels tot bedrijvige snorkelspots; er is voor ieder wat wils. Check het complete aanbod hieronder.

 1. Playa Kalki

Meest westelijke strand, omringd door kalkstenen kliffen. Een van de mooiste riffen van het eiland. Daarom populair bij snorkelaars en duikers.

 1. Playa Pískado

Ofwel ‘vissersstrand’. Ook wel Playa Grandi genaamd. Niet echt een strand om te liggen. Maar wél om de vissers aan het werk te zien. Hun vangst portioneren ze voor de verkoop namelijk op dit strand. Je kunt de kakelverse vis hier direct van de vissers kopen. Er zwemmen hier ook veel schildpadden. Die trekken uiteraard toeristen aan. Echter zóveel, dat de schildpadden vaak geen ruimte meer hebben om boven water te komen voor zuurstof. Hou daar dus rekening mee als je hier het water in gaat.

 1. Playa Forti

Vooral in trek bij avonturiers die zich wagen aan een sprong van de 12 meter hoge klif. Dat is niet altijd zonder kleerscheuren, dus geheel op eigen risico. Verder een rustig strandje met donker zand en losse keien, niet ideaal om te liggen.

 1. Grote Knip

Dit is dan zo’n typisch bountystrand: helderblauw en rustig water in een baai omgeven door groen. Fijn, wit zandstrand dat vlak afloopt de zee in. Er ligt verder een mooi rif met veel vissen rondom de kliffen. Ook iets verderop de zee in ligt een rif (voor de geoefende zwemmer). Zowel in trek bij locals als toeristen (vooral in de weekenden druk).

 1. Kleine Knip

Het kleine broertje van Grote Knip. Ook hier vind je fijn, wit zand, helderblauw water met kleurrijk rif, in een baai omgeven door groen. Kleine Knip is rustiger en biedt op wat parasols na geen faciliteiten. Tenslotte liggen hier meer losse stenen en aangespoeld koraal op het strand; waterschoenen zijn dus geen overbodige luxe.

 1. Playa Jeremi

Dé plek om de ongerepte natuur van Curaçao op je in te laten werken. Een verscholen baai met een ruig strand waar geen faciliteiten aanwezig zijn. De baai is ook een favoriete duik- en snorkelspot.

 1. Playa Lagún

Relatief rustig strandje gelegen in een diepe inham waardoor het water rustig is. De baai is ingesloten door hoge kliffen waar koraal en verschillende soorten vissen te zien zijn. De palapa’s bieden schaduw en de vissersbootjes die over het strand verspreid liggen geven de baai een idyllisch uiterlijk.

 1. Boka Santa Cruz

Je gaat niet zozeer naar dit strand om er de hele dag te liggen, maar wel om met Captain Goodlife op excursie te gaan. Naar de Blue Room bijvoorbeeld en naar afgelegen strandjes met mooie snorkelspots. Hij bereidt na terugkomst vaak een verse maaltijd aan zijn steiger op het strand.

 1. Playa Hulu

Op dit afgelegen en moeilijk bereikbare strandje komt bijna geen kip. Ook weer zo’n typische evergreen, waar je vaak het rijk alleen hebt. Je loopt er in 3 kwartier naartoe, vanaf Santa Cruz en via Santu Pretu. Of je huurt een bootje. Tenslotte heeft ook dit baaitje een (ongerept) rif met veel verschillende vissen.

 1. Playa Santu Pretu

Een grof, zwart zandstrand met een rode gloed. Je ligt er niet bijzonder lekker, maar daar kom je hier ook niet voor. Er ligt namelijk een prachtig rif vooraan in de branding. Trek wel je waterschoenen aan, want op een van de vele zee-egels gaan staan is niet aan te raden. Geen faciliteiten.

 1. Playa Santa Martha

Mooi uitzicht over de baai op de weg er naartoe. Op dit strand staat een verlaten en daardoor vervallen resort, wat het geheel een surrealistisch uiterlijk geeft. Je kunt het zelfs van binnen bekijken. Heel apart en de moeite waard. Verder is het strand rustig, geen faciliteiten en veel aangespoeld koraal. Kortom, geen ‘ligfavoriet’. Tenslotte is het even zoeken: vanuit Soto rij je richting landhuis Groot Santa Martha, dan de weg blijven volgen voorbij een resort, totdat je bij het verlaten resort uitkomt.

 1. Playa Hundu

Ook weer een mooie duikspot. Met een florerend rif en veel vissen. Het strand zelf is verder niet noemenswaardig. Zandstrand bezaaid met aangespoeld koraal, geen faciliteiten.

De volgende stranden liggen naast elkaar, zijn moeilijk bereikbaar en daardoor rustig. Je gaat hier naartoe voor de uitzichten en ongerepte natuur. Bij het naastgelegen landhuis betaal je een kleine entree per auto. Vervolgens kun je met je auto de stranden op.

13. Playa San Juan | 14. Playa Manzaliña | 15. Playa Shon Mosa | 16. Playa Largu

 1. Cas Abao

Wat ons betreft blijft dit toch wel het mooiste strand van Curaçao, want: spierwit fijn zand, grote palmbomen voor schaduw, vlak aflopende branding en daardoor geschikt voor kinderen, massagehutje, simpele bar voor versnaperingen én uiteraard een azuurblauwe zee met een uitgestrekt rif (mantaroggen gespot). Ooit is hier de televisieserie Bon Bini Beach opgenomen. Let wel: slechte toegangsweg. Betaald. Enkele faciliteiten.

 1. Portomari

Lang, wit en comfortabel zandstrand, beschut achter een rij struiken en bomen. Rustige zee waar je goed kunt snorkelen rondom de ‘rifballen. Bij aankomst loop je tegen een restaurant met gezellige bar aan, waar een uitgebreide kaart met eenvoudige gerechten wordt geserveerd. Ga vroeg voor een plek in de schaduw, het kan hier erg druk worden.

 1. Daaibooi

Diep strand met hoge palmbomen voor schaduw en hoge kliffen aan weerszijden. Je zit hier zowel tussen de locals als toeristen. 2 tips: wandel naar boven over de rotsen en geniet van het uitzicht. En neem een wegwerpbarbecue mee om aan het einde van de middag wat sateetjes te braden. Dat is hier toegestaan. Een echt familiestrand, gratis toegang. Koffie, snacks en bedjes (betaald) haal je bij het barretje van Kees.

Stranden rondom Willemstad

 1. Kokomo Beach (Vaersenbaai)

In 2011 renoveerde exploitant Kokomo Beach de Vaersenbaai grondig en startte er een strandtent in surfstijl. Al gauw werden de full moon parties populair onder jongeren, maar ook families zoeken dit strand op. Huren van strandbedjes is mogelijk, in de schaduw van palmen of tarpa’s. Verder prima kaart, regelmatig livemuziek en een happy hour op de zondagen.

 1. Boka Sami

Authentiek vissersstrand in de Sint Michielsbaai waar aangemeerde vissersbootjes in de branding liggen. Vissers verkopen er hun verse vangst. Het strand zelf ligt bezaaid met keien en is dus niet ideaal om te liggen. Het naastgelegen Snake Bay met klein, wit zandstrandje ligt lekkerder. De ‘slangenbaai’ trekt bovendien veel duikers en snorkelaars aan, omdat er regelmatig zeeslangen zwemmen.

 1. Blue Bay (Blauwbaai)

Een must-go voor het gezin. Maar eigenlijk voor iedereen. Het strand ligt aan het Blue Bay Resort en wordt door het resort uitgebaat. Je vindt er een strandbar (met bediening tot aan je bedje óf hangmat), restaurant, strand-duikwinkeltje en massagehut. Op het ruime strand staan eigengekweekte palmbomen en grote parasols die schaduw bieden. Voor de kids is er een speeltuintje naast de ingang. Betaald.

 1. Pirate Bay (Piscaderabaai)

Vooral een gezellig strand waar je gewoon een middagje op je ligbed luiert en zo nu en dan een duik neemt in zee. Het restaurant heeft een uitgebreide kaart voor zowel lunch, diner (met je voeten in het zand) en borrel. De baai is in feite een smalle zandstrook met aan de rechterkant een lange pier waar een trap naar beneden de zee ingaat. Je treft er dagelijks een happy hour (18.00 – 19.00 uur), op zondagen live reggae en eens per maand op woensdag een salsa-avond.

Stranden in het oosten van Curaçao

 1. Marie Pampoen

Een stadsstrand onder de rook van Willemstad waar het publiek voornamelijk bestaat uit locals en duikers. In de baai zijn enkele autowrakken tot zinken gebracht om zo een kunstmatig rif te creëren. Daarnaast tref je er 2 duikscholen en 2 restaurants. Het Sea Side Terrace is een aanrader: lokale keuken (kuminda krioyo) met vers en lokaal gevangen vis.

 1. Mambo Beach Boulevard (Mambo, Cabana, Hemingway’s, Wet ‘n Wild)

Deze lange strook stranden met meerdere exploitanten vormt het toeristische hart van het eiland. Je vindt er uitgebreide faciliteiten: bijvoorbeeld een shopping mall compleet met winkels, restaurants en bars. Zwemmen doe je in de afgebakende baai óf in het zwembad op het strand van Mambo Beach. Je kunt er naar hartenlust watersporten en ook aan vertier voor kinderen is gedacht. Tenslotte dans je met je voeten in het zand van happy hour naar happy hour, totdat je voldaan huiswaarts keert. Betaald.

 1. Jan Thielbaai

Nog zo’n luxe strand met totaalaanbod, namelijk: meerdere restaurants, luxe strandbedden met bediening, een spa, strandwinkel en duikschool. Beachclub Zanzibar houdt happy hours op zaterdagen en organiseert regelmatig optredens. Het strand is aangelegd en vormt een kade die 1,5 meter boven zee uitsteekt. Links loopt het strand het water in, elders ga je via trappen de zee in. Rustig water, betaalde toegang. Het bekende Papagayo Beach Resort ligt achter deze baai.

 1. Caracasbaai

Een echt localsstrand waar families samenkomen om te ontspannen, zwemmen en te barbecueën. Niet het mooiste strand, want keiig en direct grenzend aan een parkeerplaats, maar wel gezellig. De lokale keuken van Pop’s Place is een aanrader. Gratis toegang.

 1. Baya Beach/ Tugboat Beach

Aan de andere kant van Fort Beekenburg, links van de Caracasbaai, vind je Baya Beach. Een klein, rotsig strandje met een barretje bij de tugboat. Ter hoogte van dit strand ligt een klein scheepswrak op de bodem van de zee, overwoekerd met koraal en vissen. Geliefde snorkelspot. Gratis toegang.

 1. Director’s Bay

Geliefd onder snorkelaars en duikers. Deze baai was ooit de privébaai van Shell-directeuren. Vrij rustig kiezelstrand, afgeschermd door enkele rotsen. Gratis toegang.

 1. Santa Barbara

Voor 15 gulden per persoon en 25 gulden voor parkeren krijg je hier toegang tot het mooi gelegen strand van Santa Barbara Beach Resort. Ligbed en kortingsbon voor drankjes in de bar inbegrepen. Je treft er fijn, wit poederzand en stil blauw water. Over de hele breedte loopt een pier waar je overheen kunt wandelen. Zwemmen aan de andere kant van de pier wordt afgeraden omdat hier veel jachten voorbijvaren. Het strand ligt aan de monding van het Spaanse Water.

 1. Fuikbaai

Dit strandje is alleen te bereiken per boot. De baai stroomt vol met bootjes en andere ‘drijfobjecten’ tijdens Fuikdag: hét nieuwjaarsfestijn van Curaçao. Op andere dagen is het hier rustig. Fijn, wit zandstrandje.

Stranden in het noorden van Curaçao

 1. Playa Kanoa

De golfsurfspot van Curaçao aan de ruige noordkust van het eiland. De kust heeft hier een ‘reef break’ wat betekent dat de branding een rif is, in plaats van een zandstrand. Enige ervaring en een goede portie lef is dus geboden, want de landing is niet zacht. Materiaal is te huur op het strand en je kunt er lessen volgen. Dit is het enige strand aan de noordkust van Curaçao.

Klein Curaçao

Op circa 10 kilometer ten zuidoosten van Curaçao ligt Klein Curaçao. Op het slechts 2 vierkante kilometer grote eilandje staan de restanten van het quarantainegebouw. Hier verbleven zieke slaven die bij aankomst werden gescheiden van de gezonde slaven. De gezonde slaven voeren vervolgens door naar Curaçao. Verder staat er een oude vuurtoren en ligt er een scheepswrak in de kustlijn. Al met al een idyllisch beeld op een typisch bountystrand met kleurrijke onderwaterwereld. Check de pagina Tours & boottrips voor excursies naar dit eilandje.

Meer info in de reisgids!

In de reisgids vind je van veel stranden mooie foto’s en info zoals toegangsprijzen en faciliteiten.

Dit is Curaçao

€ 20,95

Deze reisgids bevat maar liefst 192 pagina's met uitgebreide en praktische informatie. Of je nu gaat voor de paradijselijke stranden, de mooiste duikspots of het bruisende nachtleven; met deze reisgids op zak leer je alle kanten van Curaçao kennen.